اخبار

دکتر علیرضا کلانتر مهرجردی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی

🔻شرائط مناسب برای رشد معنوی و دینی نوجوانان و جوانان فراهم شود

🔻شرائط مناسب برای رشد معنوی و دینی نوجوانان و جوانان فراهم شود
🔹علیرضا کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی و عضو شورای فرهنگ عمومی کشور درحاشیه جلسه شورای فرهنگ عمومی گفت: شرائط مناسب برای رشد معنوی و دینی نوجوانان و جوانان درجامعه فراهم شود

🔹به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور، علیرضا کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی و عضو شورای فرهنگ عمومی کشور درحاشیه هشتصد و بیست و نهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی در مصاحبه با روابط عمومی دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی گفت: دینداری نوجوان به معنای داشتن باورهای دینی و اخلاقی است که فرد در این دوره از زندگی، درگیر شناخت و پذیرش آن‌ها می‌شود. در این سن، نوجوانان بیشتر از هر زمان دیگری به دنبال هویت‌سازی و استقلال فکری هستند، بنابراین تاثیرات دینی می‌تواند نقشی کلیدی در شکل‌دهی به اصول اخلاقی و رفتاری آن‌ها ایفا کند. 

🔹وی در ادامه گفت: دینداری نوجوان نه تنها شامل پیروی از دستورات مذهبی است، بلکه به توسعه ویژگی‌هایی چون مسئولیت‌پذیری، احترام به دیگران و پذیرش تفاوت‌ها نیز کمک می‌کند.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در ادامه در خصوص راهکارهای تقویت دینداری نوجوان و جوانان خاطر نشان ساخت: با آموزش صحیح و جذاب و ارائه محتواهای دینی به شیوه‌ای که برای نوجوانان جذاب و مرتبط با زندگی روزمره‌ شان باشد می توان تاثیر گذاری را بیشتر نمود. استفاده از رسانه‌های دیجیتال، کارگاه‌های آموزشی، و برنامه‌های مشارکتی  نیزمی‌تواند در این راه موثر باشد.

🔹عضو شورای فرهنگ عمومی کشور در خصوص راهکارهای تقتویت دینداری نوجوانان و جوانان بیان داشت: نوجوانان معمولاً الگوهایی را از اطرافیان و شخصیت‌های مذهبی می‌گیرند. بنابراین، مهم است که بزرگ‌ترها (والدین، معلمان و جامعه‌پذیران) رفتارهای دینی صحیح و با درک عمیق از معنای آن را نمایش دهند. مشارکت نوجوانان در گروه‌های دینی یا انجمن‌های مذهبی می‌تواند به تقویت احساس تعلق و هویت دینی آن‌ها کمک کند.

🔹وی در ادامه  از طرح مسائل جدید، چالش‌ها و تشویق به تفکر انتقادی نام برد و افزود: باید فضایی فراهم شود که نوجوانان بتوانند سوالات و چالش‌های خود را در مورد دین با متخصصان یا بزرگ‌ترها مطرح کرده و پاسخ‌های منطقی و علمی دریافت کنند.

🔹به جای تلقین بدون چون و چرا، بهتر است که نوجوانان را به تفکر و جست‌وجوی شد پاسخ‌های دینی ترغیب کرد. این کار می‌تواند موجب استحکام بیشتری در باورهای دینی‌شان شود. با توجه به اینکه نوجوانان و جوانان در دوره‌ای حساس از زندگی خود هستند، اهمیت توجه به این نکات و فراهم کردن شرایط مناسب برای رشد معنوی و دینی آن‌ها بیشتر می‌شود.

 
📌 روابط‌ عمومی و اطلاع رسانی شورای فرهنگ عمومی کشور.
 zil.ink/pcci_ir
🆔 ما را در شبکه های اجتماعی با آدرس @pcci_ir دنبال کنید.
۲ بهمن ۱۴۰۳ ۲۲:۰۶