اخبار

امام جمعه جیرفت عنوان کرد

لزوم احیای نقش اصلی مساجد در تربیت نیروهای انقلابی

لزوم احیای نقش اصلی مساجد در تربیت نیروهای انقلابی
رییس شورای فرهنگ عمومی جنوب کرمان با بیان اینکه مساجد از نقش اصلی خود فاصله گرفته اند، گفت: مساجد باید به نقش اصلی خود که همانا مرکزی برای تربیت نیروهای بود، بازگردند.

حجت الاسلام میثم تارم در هشتمین نشست شورای فرهنگ عمومی جنوب کرمان ضمن تسلیت ایام فاطمیه، اظهارداشت: عظمت و جامعیت شخصیت این بانوی بزرگ اسلام همه دانشمندان و فلاسفه را متحیر کرده است.

رییس شورای فرهنگ عمومی جنوب کرمان افزود: کمالات، فضائل و مقامی که آن حضرت در نوجوانی داشتند باعث شد تا پیامبر اکرم (ص) به حضرت زهرا (س) لقب ام ابیها (مادر پدر) دهند که این مهم نشان از عظمت این بانوی بزرگ است.

وی با بیان اینکه شخصیت والای حضرت زهرا (س) در کلمات پیامبر اکرم (ص) به عنوان راه شناخت حق، شناخته شده است، اظهار کرد: این که خداوند رضایتش براساس رضایت فاطمه زهرا (س) و ناخشنودی پیامبر اکرم (ص) براساس ناخشنودی حضرت زهرا (س) است نشان از مقام بسیار والای آن حضرت دارد.

حجت الاسلام تارم بیان کرد: حضرت زهرا (س) به عنوان دختر پیامبر اکرم (ص) و یکی از اصحاب پیامبر (ص) مورد توجه و احترام همه ِفرَق اسلامی است و همگی با عظمت از آن حضرت یاد می کنند از این رو باید در مجالس عزاداری دهه اول و دوم فاطمیه ضمن توجه به شأن و مقام حضرت زهرا (س) خطبا، رسانه ها و صدا و سیما مراقب باشند که آن خط وحدت مورد تاکید قرآن کریم و مدنظر پیامبر اکرم (ص)، امیرالمومنین (ع)، فاطمه زهرا (س) و امامین انقلاب است، حفظ شود.

امام جمعه جیرفت با اشاره به اینکه حضرت فاطمه زهرا (س) مورد توجه امت اسلامی است می تواند یکی از محورهای وحدت محسوب شود، خاطرنشان کرد: خطبا و رسانه ها باید همان معرفی که قرآن کریم، پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار (ع) از حضرت زهرا (س) داشته اند، را داشته باشند تا دشمنان اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی نتوانند سوء استفاده کنند.

حجت الاسلام تارم با اشاره به اهمیت جایگاه و نقش مساجد، تصریح کرد: مسجد تکیه‌گاه انقلاب اسلامی بوده است و همه ما، انقلاب، روحانیت و حوزه های علمیه و نهادهای انقلابی ما به مسجد مدیون و بدهکاریم.

رییس شورای فرهنگ عمومی جنوب کرمان اضافه کرد: طلاب از مساجد تشویق، ترغیب و روانه حوزه های علمیه شدند نیروهای ما در نهادهای انقلابی و مدیران ما پرورش یافته مساجد هستند اما دٕینی به مسجد پرداخت نکرده ایم و کاری برای مسجد انجام نداده ایم.

وی با بیان اینکه مساجد از نقش اصلی خود فاصله گرفته اند، ابراز کرد: مساجد باید به نقش اصلی خود که همانا مرکزی برای تربیت نیروهای انقلابی بودند، بازگردانده شوند.

حجت الاسلام تارم اظهار کرد: مسئولین نظام از شخصیت های اول انقلاب به خصوص فرهنگی به دنبال طرح جامعی برای رونق بخشی به مسجد بوده اند که مورد تایید مقام معظم رهبری باشد اما مقام معظم رهبری با طرحی که مسجد را وابسته به دولت کند مخالف هستند.

امام جمعه جیرفت اضافه کرد: زیرا ایشان می خواهند مسجد مردمی باشد اخیرا طرحی با همفکری سیاست شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، سازمان تبلیغات اسلامی، اوقاف و امور خیریه و سازمان بسیج مستضعفین سندی تدوین شده که مورد توافق مقام معظم رهبری قرار گرفته و امیدواریم آیین نامه و قوانین این سند ابلاغ شود تا چراغ راهی برای همه کسانی باشد که دغدغه مند رونق بخشی به مساجد هستند.

وی عنوان کرد: ما باید از تجربه افرادی که کار دلی در مسجد انجام داده اند و به دنبال جذب جوانان هستند در ترکیب هیئت امنای مساجد بهره ببریم.

حجت الاسلام تارم با بیان اینکه ترکیب هیئت امنا می تواند از چند لایه تشکیل شود، اضافه کرد: هر مسجد می تواند در کنار یک هیئت امنای با تجربه یک هیئت امنایی نیز متشکل از نوجوانان و جوانان تشکیل دهد.

رییس شورای فرهنگ عمومی جنوب کرمان تاکید کرد: مساجد باید به شکل طبیعی مدیریت شوند و مشکلات مساجد را نمی توان با دستورالعمل حل کرد.

وی اظهار کرد: مساجد می توانند با آماده سازی اتاق عقد زمینه برگزاری مراسم عقد جوانان را فراهم کنند و دفاتر رسمی ازدواج که مکانی برای سفره عقد ندارند می توانند از ظرفیت مساجد استفاده کنند.

حجت الاسلام تارم خاطرنشان کرد: طرح هر مسجد یک حقوقدان که توسط دادگستری اجرا می شود، طرحی بسیار خوب است که می توانند زمینه حضور مردم به مسجد را فراهم کند.

امام جمعه جیرفت رژیم صهیونسیتی در غزه و لبنان در کنار کشتار مردم بی دفاع و بی گناه، مساجد را تخریب می کند چون مساجد در غزه و لبنان مجاهدینی همچون سید حسن نصرالله و شهید هنیئه که امام جماعت و قاری قرآن بودند را تربیت کرده است.

وی بیان کرد: البته رژیم صهیونسیتی با انجام این حملات وحشیانه راه به جایی نخواهد بُرد زیرا امروز جبهه مقاومت دست برتر را دارد و حزب الله قهرمان نقاط حساس و اقتصادی این باند تبهکار را با حملات موشکی و پهبادی هدف قرار می دهد.

حجت الاسلام تارم با بیان اینکه پویش ایران همدل برگ زرینی در کارنامه افتخار آمیز نظام مقدس جمهوری اسلامی است، خاطرنشان کرد: این روزها شاهد حضور پررنگ بانوان و دختران در پویش ایران همدل هستیم که با اهدای طلا و هر آنچه که در توان دارند به مردم لبنان کمک می کنند.

رییس شورای فرهنگ عمومی جنوب کرمان ابراز کرد: حضور پررنگ دختران نوجوان و جوان در پویش ایران همدل نشان از آن بصیرتی دارد که به برکت انقلاب اسلامی به دست آورده اند.

وی گفت: نتانیاهو این جلاد به جای خجالت کشیدن از جنایاتی که در کشتار زنان و دختران در غزه و لبنان متحمل می شود برای دختران و زنان ما پیام زن، زندگی و آزادی می فرستاد این در حالی است که زنان شجاع و بصیر ما پای کار حمایت از مردم لبنان، غزه و فلسطین هستند.

مریم سادات طباطبایی با بیان اینکه امروز با جنگ ترکیبی و شناختی روبرو هستیم، گفت: جنگ شناختی باورهای دینی ما را هدف قرار داده و آنها را تغییر می دهد و جنگ ترکیبی به این معناست که دشمن در جنگ ترکیبی از ابزارهای مختلفی استفاده می کند.

مدیرکل امور بانوان استانداری کرمان ابراز کرد: امروز با توجه به این که‌ در جنگ شناختی یکی از اهداف دشمن، تغییر باورهای جوانان است بنابراین باید مراقب باشیم.

وی اظهار کرد: می توان گروه های چند نفره متشکل از جوانان تشکیل داد و نیروی جوان توانمند و متعهد تربیت کرد.

استفاده از ظرفیت بانوان در ترکیب هیئت امنای مساجد 

احمد بلندنظر  نیز گفت: با نگاهی گذرا به تاریخ در می یابیم که مساجد از صدر اسلام همواره مکانی برای حضور کودکان و نوجوانان بوده اند و امروز نیز باید این مهم مورد توجه جدی قرار بگیرد.

فرماندار جیرفت با بیان اینکه مساجد ما مردمی هستند و به صورت دولتی اداره نمی شوند، ابراز کرد: مساجدی که امروز وجود دارد به همت هیئت امناها ساخته شده اند و امکانات آنها نیز توسط همین افراد تامین شده است بنابراین باید امروز در ترکیب هیئت امنای مساجد هم از ظرفیت این افراد با تجربه و هم از جوانان استفاده کنیم تا شاهد پویایی مساجد باشیم.

وی با اشاره به اینکه در ترکیب هیئت امنای مساجد بهتر از یک نماینده بانوان و یک نماینده جوانان استفاده کرد، افزود: هیئت امنای مساجد با محوریت ائمه جماعات باید زمینه حضور نوجوانان و جوانان را با اجرای برنامه های متنوع قرآنی، فرهنگی، هنری، ورزشی و دوره های آموزشی فراهم کنند.

بلندنظر یادآور شد: در دوران دفاع مقدس مساجد پایگاهی برای نام‌نویسی رزمندگان برای اعزام به جبهه بودند و ما برای اعزام به جبهه به مساجد مراجعه می کردیم.

فرماندار جیرفت عنوان کرد: امیدواریم با راهکارهای عملی بتوانیم زمینه پویایی و رونق بیشتر مساجد را فراهم کنیم.

پیمان ذوالعلی در این نشست، با بیان اینکه یکی از کارکردهای مسجد تراز در صدر اسلام، محلی برای حل مشکلات مردم بوده است، گفت: دستگاه قضایی در شهرستان جیرفت مساجد را پایگاه اصلی برای دیدارهای مردمی قرار داده است.

معاون دادستان جیرفت و نماینده دادستان استان نیز افزود: البته تمامی دادگستری ها و دادستانی های سطح جنوب کرمان، مساجد را پایگاه دیدارهای مردمی قرار داده اند.

وی با اشاره به طرح هر مسجد یک حقوقدان، اظهار کرد: به منظور رفع مشکلات حقوقی مردم، مساجد را اولویت قرار داده ایم.

ذوالعلی اظهار کرد: امروز باید فضای مسجد به گونه ای باشد که جوانان برای حل مشکلات شان به مسجد مراجعه کنند و این مهم یکی از راهکارهای جذب جوانان به مساجد است.

معاون دادستان جیرفت بیان کرد: مساجد اغلب در هنگام اذان باز هستند و هیئت امنای مساجد باید تغییر در این روند ایجاد کنند تا مساجد در طول شبانه روز برای حضور مردم باز باشند

مهدی سلیمانی در این نشست، گفت: جذب نوجوانان و جوانان به مساجد زمینه پویایی و رونق بخشی به خانه های خدا را فراهم می کند.

نماینده مدیرکل بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس استان کرمان ابراز کرد: نبود امام جماعت یکی از بزرگترین چالش های پیش روی مساجد است چرا که همه فعالیت ها و برنامه ها برای جذب مردم به ویژه قشر نوجوان و جوان حول محور امام جماعت انجام می شود.

وی خاطرنشان کرد: هیئت امنای مساجدی که به جوانان میدان می دهند و برای آنها احترام و ارزش قائل می شوند قطعا می توانند جوانان را جذب و مساجد را پویا کنند.

سلیمانی اظهار کرد: سرداران بزرگی در دفاع مقدس داریم که می توانیم آنها را به عنوان اسطوره به نسل نوجوان و جوان معرفی کنیم و مساجد این ظرفیت را دارند.

سید اسماعیل حسینی در این نشست، گفت: امروز اگر درک کنیم که با یک جنگ فرهنگی روبرو هستیم که هدف اصلی آن نوجوان و جوان ماست آنگاه تمام تلاش خود را برای جذب نوجوانان و جوانان به مساجد انجام می دهیم.

نماینده ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان نیز اظهار کرد: مسئولیت دادن به کودکان، نوجوانان و جوانان در مساجد باعث می شود که آنها همواره پای ثابت برنامه های مساجد باشند.

وی عنوان کرد: هیئت امنای مساجد باید سن نوجوانان را درک کرده و براساس سلایق و علاقمندی های آنها برنامه های ورزشی و فرهنگی را در مساجد تدارک ببیند

۲۸ آبان ۱۴۰۳ ۱۱:۱۹
دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی جنوب کرمان |