اعضای شورای فرهنگ عمومی چهارمحال و بختیاری در چهارمین نشست خود در سال 1403 به بررسی طرح اوقات فراغت و اجرای سند ارتقاء فرهنگ حفاظت محیطزیست و چالشهای مرتبط با آن در استان پرداختند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری ، نماینده ولیفقیه در استان و امامجمعه شهرکرد در این نشست گفت: آنچه در نشستهای شورای فرهنگ عمومی مطرح میشود به صورت کلی حائر اهمیت بوده و جای بحث و تبادلنظر دارد اما شرط مهم آن است که نتیجهای از این مباحث حاصل شده و به اطلاع مردم برسد.
حجتالاسلام و المسلمین سید ابوالحسن فاطمی افزود: باید موارد لازمالاجرایی از مباحث مطرح شده در شورای فرهنگ عمومی تحقق یابد تا اثر و فایده آن شامل حال همگان شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه محیطزیست و حیات زمین از نعمتهای ارزشمند خداوند متعال است، تصریح کرد: این نعمت باید به عنوان امانت الهی به خوبی پاس داشته شود و از نابودی آن که نوعی کفران نعمت محسوب میشود، جلوگیری کرد.
فاطمی آموزههای دینی اسلام و احادیث پیامبر (ص) و ائمه معصومین در راستای احترام به نعمتهای پروردگار و محیطزیست را یادآور شد و گفت: خداوند این نعمتها را برای رفاه و راحتی و به منظور استفاده بشر خلق کرده است و زمانی که تعارضی بین حفاظت محیطزیست و حفاظت از انسانها پیش میآید، حفظ حیات انسان مقدم است که در این مورد نیز نباید زیادهطلبی صورت گیرد.
رئیس شورای فرهنگ عمومی چهارمحال و بختیاری به موضوع نگرانی مردم شهرستان خانمیرزا درباره تأمین آب شرب این منطقه اشاره کرد و ادامه داد: گویا امکاناتی نیز برای حل این مشکل وجود دارد اما به دلیل معذوریتی محیط زیستی، مردم در شرایط خوبی قرار ندارد.لازم است اداره کل حفاظت محیطزیست استان برای حل این مشکل توجه ویژهتری داشته باشد و تجدیدنظرها صورت گیرد تا شرافت انسانی نیز حفظ شود.
ضرورت تشکیل کارگروه اجرای سند ارتقای فرهنگ حفاظت از محیطزیست در چهارمحال و بختیاری
مدیرکل حفاظت محیطزیست چهارمحال و بختیاری هم در این نشست با اشاره به اینکه سند ارتقای فرهنگ حفاظت از محیطزیست در جلسه 736 شورای فرهنگ عمومی کشور در دی ماه 1398 به تصویب رسیده است، گفت: متأسفانه با گذشت نزدیک به پنج سال از تصویب این سند، همچنان موارد مربوط به آن در استان اجرایی نشده است و درخواست میشود تشکیل کارگروه اجرایی این سند در دستور کار شورای فرهنگ عمومی استان قرار گیرد.
سعید یوسف پور، افزایش آگاهی عمومی برای آشنا شدن تمامی افراد جامعه با نقش خود در ارتقای فرهنگ حفاظت از محیطزیست و مشارکت در حفاظت از محیطزیست کشور، تقویت روحیه مسئولیتپذیری اجتماعی و مشارکت آحاد جامعه برای حفظ مطلوب محیطزیست و منابع حیاتی طبیعت و ارتقای نقش دستگاههای مختلف و نیز سازمانهای مردمنهاد و مجموعههای مردمی برای فرهنگسازی در جهت حفاظت آگاهانه و داوطلبانه از محیطزیست را از اهداف اصلی سند ارتقای فرهنگ حفاظت از محیطزیست بیان کرد.
وی بیان اینکه کارگروه استانی باید هر سه ماه یکبار گزارش خود را به دبیرخانه کارگروه ملی ارائه نماید، تصریح کرد: بیش از 20 دستگاه اجرایی و سه نفر از اساتید، کارشناسان و سازمانهای مردمنهاد برجسته در استان در زمینه محیطزیست عضو این کارگروه هستند.
یوسف پور به چالشهای زیستمحیطی چهارمحال و بختیاری هم اشاره و تصریح کرد: در حال حاضر 60 چالش مختلف از جمله مدیرت پسماند، مدیریت منابع آب، فرونشست زمین، کانونهای مولد گردوغبار، چرای بیرویه دام، تخریب اراضی جنگلی و مراتع، شکار غیرمجاز، تجاوز به حریم محیطزیست و رودخانهها و نبود تناسب بین امکانات و نیروهای موجود با نیازمندیها در استان وجود دارد.
وی با تأکید بر ضرورت شکلگیری هر چه سریعتر کارگروه استانی اجرای سند ارتقای فرهنگ محیطزیست اظهار داشت: با وجود اینکه چهارمحال و بختیاری به عنوان یک استان پاک معرفی میشود اما چالشهای موجود میتواند در آینده، زندگی عموم مردم را با مخاطراتی روبهرو کند.
واگذاری برنامههای ساماندهی اوقات فراغت به بخش خصوصی آسیبزاست
معاون امور فرهنگی و جوانان اداره کل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری هم در بخشی از این نشست با ارائه گزارشی از فعالیتهای کارگروه ساماندهی اوقات فراغت گفت: بر اساس برآوردهای انجام شده بیش از 220 هزار نفر در استان باید از برنامههای طرح اوقات فراغت در تابستان امسال بهرهمند میشدند.
رسول غلامی با بیان اینکه گزارشهای مربوط به اجرای برنامههای غنیسازی اوقات فراغت از دستگاههای متولی باید هر چه زودتر جمعآوری و به ستاد ملی ارائه شود، افزود: انتظار میرود در نشست ساماندهی امور جوانان استان، گزارش کاملی از فعالیتهای کارگروه اوقات فراغت نیز مطرح شود.
وی همچنین به برگزاری نشستهای آسیبشناسی برنامههای اوقات فراغت نیز اشاره و تصریح کرد: این برنامه از هدف اصلی خود یعنی مهارتآموزی و فرهنگسازی در حوزه اشتغال دور شده و جنبه درآمدزایی در آنها پررنگ شده است.
غلامی یادآور شد: واگذاری برخی برنامههای اوقات فراغت به بخش خصوصی از دیگر آسیبهایی است که هزینه استفاده از این برنامهها را افزایش داده است، این افزایش هزینه امکان استفاده خانوادهها از این برنامهها را نیز محدود کرده است.
وی با تأکید بر هماهنگی دستگاههای متولی اجرای برنامههای اوقات فراغت با بخش آموزشهای فنی و حرفهای اظهار داشت: ارائه گواهی معتبر و امکان استفاده از تسهیلات میتواند به عنوان عامل انگیزشی در جذب مخاطبان به برنامههای اوقات فراغت باشد.
گفتنی است، در چهارمین نشست شورای فرهنگ عمومی چهارمحال و بختیاری درباره ضرورت برنامهریزی برای غنیسازی اوقات فراغت در تمام طول سال و شکلدهی فعالیتهای زنجیرهای و شبکهای دراینباره نظراتی ارائه شد.