📘 رویکرد کلی همه دستگاههای فرهنگی ترویج و تعالی خواندن در مصرف فرهنگی خانواده خواهد بود
سید مجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی در آیین اختتامیه سی امین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی گفت: یکی از کارهای بزرگی که از سال گذشته تا امسال انجام شد این است که مصوبه «نهضت مطالعه مفید» که مربوط به اواخر دهه ۸۰ بود بهروز شد و تحولاتی جدی با عنوان «سند ملی خواندن» به تصویب شورای فرهنگ عمومی رسید. دوستان زیادی بهویژه نهاد کتابخانههای عمومی در این موضوع همکاری کردند. در سند ملی خواندن بعد از تعریف علمی و بهروزی از مفهوم خواندن که فراتر از کتاب است، بهطور مشخص در حوزه ترویج و عمومیسازی و دسترسپذیری، پژوهش، آموزش و حمایت از مروجان کتاب، دستورالعملهای دقیقی آمده که امیدوارم بتوانیم پیگیری کنیم؛ بهعنوان مثال در حوزه ترویج، الزام شده است که شهرداریها ۳ درصد از فضایی تبلیغاتی محیطی شهر را در اختیار معرفی کتاب قرار دهند، که امیدواریم در شورای شهر هم به تصویب برسد.
وی افزود: گرانی کتاب عوامل مختلفی دارد اما یکی از دلایلش این است که نرخ بهرهوری تولید در کتاب ضعیف است. مطالعه بیشتر، رونق صنعت نشر را بهدنبال دارد و در صنعت نشر اثرگذار است. رویکرد این جشنواره، ترویج کتاب است. اگر امروز دانشجو کمتر کتاب میخواند ثمره آن را در در سالهای آینده در نظام فرهنگی و کارشناسی کشور خواهیم دید و این زنگ خطری است؛ چراکه دانشجویان ساعتها وقت برای بازی و تماشای تلویزیون میگذارند، اما زمانی برای مطالعه منابع نزدیک رشته تحصیلی را نیز ندارند؛ بنابراین باید جهاد دانشگاهی را کمک کنیم تا فرهنگ کتابخوانی در دانشگاهها را تقویت شود
شایان ذکر است درادامه آیین اختتامیه سی امین جشنواره ملی کتاب دانشجویی: در بخش تقدیر از استادان مولف، از محمد وشگانی، برای کتاب «ایمونولوژی» و استاد علوم پزشکی تهران، بیژن طائری، استاد دانشگاه صنعتی اصفهان برای کتاب «معادلات دیفرانسیل»، شهلا شادزی، استاد دانشگاه اصفهان برای کتاب «قارچشناسی پزشکی» و استاد حجتالاسلام سیدمحمود مرعشینجفی بهعنوان «خادم کتاب» تقدیر شد.
علاوهبر این جایزه «مروج کتاب» به حمیدرضا شربتیان، مدیرعامل موسسه نوار اهدا شد.
در بخش ناشران برگزیده از علیاکبر تورانیان، مدیرمسئول انتشارات شهرآب، محمدعلی حیدری، مدیرمسئول انتشارات حیدری، سیدامین امامیزاده، مدیرمسئول انتشارات رویانپژوه تقدیر شد.
در بخش شایستگان تقدیر نیز از راهله جهانبانی برای کتاب «بیولوژی کمپیل»، مرضیه کارگر جهرمی برای کتاب «تمرین، تکلیف و تفکر انتقادی در کارآموزی مهارتهای بالینی پرستاری»، نسرین اکبری برای کتاب «بهنژادی مولكولی برای بهبود تحمل شوری در گیاهان»، فلورا فرخی برای کتاب «اصول و مبانی تجهیزات فرآوری مواد غذایی»، قاسم محمدزاده برای کتاب «لیگنین؛ بیوسنتر و تحول برای کاربردهای صنعتی»، رضا فریدزاده برای کتاب «واکاوی نهادی زیستبوم کارآفرینی دانشگاهی»، علی آزادی احمدآبادی برای کتاب «جامعه شبکهای؛ ابعاد اجتماعی رسانههای نوین»، سیامک پاکباز برای کتاب «شرح قانون مدنی فرانسه»، ایمان عباسنژاد برای کتاب «اخلاق شناسینوین»، ابوالفضل قربانی برای کتاب «تحولپذیری یک مکان» و محمد وجدانی برای کتاب «فرهنگ، رشد و سیاست اقتصادی» تقدیر شد.
در بخش برگزیدگان نیز محمدصابر قادریان برای کتاب «پرسش و پاسخ در MRI پایه»، عادل میرزاییزاده برای کتاب «سمشناسی مواد غذایی»، کیوان کیومرثی برای کتاب «تکنولوژی باتری از اصول و مواد و قطعات»، محمد کشاورز، برای کتاب «دلشورههای یک پیرمرد»، محمد حکمآبادی برای کتاب «عملیات احیا» معرفی و تقدیر شدند.
در این آیین از حجتالاسلام سیدمحمود مرعشینجفی، بهعنوان «استاد خادم کتاب» تقدیر شد