نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان گفت: یکی از آسیبها در سطح کشور این است که جلسات با حرفها و مصوبات خوبی همراه است اما در مقام عمل کمتر تحقق پیدا میکند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ وارشاداسلامی سیستان وبلوچستان، آیتالله مصطفی محامی در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان که با حضور دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور و سایر مدیران دستگاهها و سازمان های عضو این شورا برگزار شد عنوان داشت: یکی از دغدغههای اولیه ما تقویت شورای فرهنگ عمومی و اثرگذاری آن در سطح جامعه است.
امام جمعه زاهدان افزود: در سطح استان با شوراها و ستادهای متعددی روبرو هستیم که مربوط به حوزه فرهنگ است و اگر در آیین نامه شورای فرهنگ عمومی تغییر کوچکی ایجاد شود این شوراهای موازی در هم ادغام میشود و باید در شرح وظیفه شورای فرهنگ عمومی تعریف شود چرا که تعدد این ستادها کارآمدی شورای فرهنگ عمومی کشور را کمتر میکند.
آیتالله محامی عنوان داشت: هر کدام از این شوراهای موازی باید در شرح وظیفه شورای فرهنگ عمومی تعریف و هر کدام تبدیل به کارگروهی از کارگروههای شورای فرهنگ عمومی شود.
وی ادامه داد: احساس بنده این بود که اثر بخشی فعالیتها چندان بالا نیست و برای همین مقرر شد پروژه هایی را تعریف و با کمک دوستان در دانشگاه و گروههای مربوطه در صدد ارزیابی میزان تاثیرگذاری شورای فرهنگ عمومی در سطح جامعه تلاش شود.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: در همین راستا یک اتاق فکر تشکیل شد تا قبل از جلسات شورا با برگزاری جلسات پیشینی روی هر موضوع کار کارشناسی و انجام مطالعات صورت گیرد و در بخش پایانی هم پیگیری مصوبات از طریق دبیرخانه شورا انجام پذیرد.
نماینده ولیفقیه در استان اظهار داشت : گام دوم کار راهاندازه این شورا در شهرستانها با همین سازوکار بود و قرار شد تا مصوبات شوراهای فرهنگ عمومی در دسترس شوراهای شهرستانی قرار گیرد تا وفاق و همدلی بیشتری شکل بگیرد.
وی به طرح یک سوال پرداخت و عنوان داشت: در شرایط کنونی کشور وضعیت شورای فرهنگي را چگونه ارزیابی میکنید؟ و باید مشخص شود که وضعیت شورای فرهنگ عمومی کشور نسبت به سالهای گذشته بهتر شده یا بدتر و به نظر میرسد در این جهت دچار آسیب و خلل هستیم که ممکن است برخی به دلیل موضوعات طرح بحث و برخی دیگر به اجرای مصوبات مربوط شود.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: بنده از ابتدای حضور در استان پس از شرکت در جلسات شورای فرهنگ عمومی استان عنوان کردم که ضمانت اجرای مصوبات شورای فرهنگ عمومی در استان چیست که در پاسخ عنوان شد طبق قانون مصوبات توسط استاندار ابلاغ میشود و نظارت بودجه نیز بر عهده سازمان برنامه و بودجه است اما نکته اینجاست که همه مصوبات مربوط به بودجه نیست و در شورای فرهنگ عمومی و دبیرخانه نیز ساز و کاری برای این جهت در نظر گرفته نشده است و یکی از آسیبهای مخن در سطح کشور این است که جلسات با حرفها و مصوبات خوبی همراه است اما در مقام عمل کمتر تحقق مییابد.
همچنین مجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور نیز با یادآوری اینکه شاخصهای فرهنگی یکی از معیارهای سنجش عملکرد استانداران در شورا خواهد بود، گفت: با رصد به موقع کمک کنید شورای تأمین فرهنگی استان ضمانت اجرایی و اثرگذاری داشته باشد.
وی افزود: سیستان مهد تمدن ایران و از بلوچستان سواحل مکُران و چابهار به عنوان دروازه شرقی فرهنگ و تمدن ایرانیاسلامی یاد میشود و حیف است که این فرهنگ، زیباییها، زبان، لهجه، آداب و رسوم و میراث تاریخی به سایر نقاط دنیا معرفی نشود اینها همه کنار هم جمع شده و از این حیث فرصتهایی که نباید از دست بدهیم کار ما را سختتر کرده است.
وی با اشاره به اینکه تنوع قومی و مذهبی، یک فرصت و سرمایه برای جامعهای به شمار میرود، افزود: با توجه به توطئه دشمنان باید بتوانیم شکوفایی فرهنگی واقعی را در سیستان و بلوچستان رقم بزنیم در این زمینه یکی از نقاط مطلوبیت در حوزه سرمایهای و ملی با توجه به وجود قومیتهای رنگارنگ این است که این استان مقصد گردشگری است وظیفه داریم استان را به محوریت اصلی آن یعنی فرهنگ و هنر اصیل ایرانی برگردانیم.
وی با اشاره به ثبت سالروز نخستین قیام مردم سیستان به خونخواهی امام حسین در تقویم ملی کشور، گفت: از آنجایی که خرما اقتصاد اول کشاورزی است برگزاری جشنها و سنتها باعث همگرایی مردم میشود که ثبت این روز در تقویم ملی میتواند اثرگذار باشد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه شورا با رصد به موقع تغییرات فرهنگی نباید اجازه دهد شکاف بین فرهنگ عمومی و رسمی در کشور افزایش یابد، اضافه کرد: دربرخی از استانها این شکافها زیاد شده و در مواردی نیز نیازمند پیشگیری و مدیریت فرهنگی آسیبهای اجتماعی هستیم.