استاندار چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه وعدههای دولت سیزدهم در بخش فرهنگی این استان در حال تحقق است، گفت: امید است با تکمیل، تجهیز و تقویت مراکز فرهنگی، برخی ناترازیها زیرساختی در این حوزه رفع شود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری، غلامعلی حیدری در نشست شورای فرهنگ عمومی این استان که 22 تیر 1402 با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در شهرکرد برگزار شد، افزود: با حضور وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان و برپایی جلسات متعدد، تصمیمات خوبی برای رسیدگی به وضعیت زیرساختی حوزه فرهنگ چهارمحال و بختیاری گرفته شد.
وی تصریح کرد: تلاش خواهد شد این تصمیمات در یک زمانبندی مشخص به ثمر برسد و بخشی از ناترازی و محرومیت چهارمحال و بختیاری در حوزه زیرساختها برطرف شود. حیدری با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری نیز همچون دیگر مناطق کشور، رنگینکمانی از قومیتها و گویشهاست، یادآور شد: قرنهاست که اقوام مختلف این استان با صداقت و همدلی در کنار یکدیگر در حال زندگی هستند که لازم است این ظرفیت بیشازپیش موردتوجه قرار گیرد.
وی در ادامه با اشاره به تحقق بخشی از تعهدات سفر رئیسجمهور به استان در سال گذشته، گفت: نخستین ردیف اعتباری مربوط به سفر در آذر 1401 آزاد شد که با وجود محدود بودن فصل کاری در چهارمحال و بختیاری به دلیل برودت هوا و تداوم بارندگیها از آبان تا اوایل سال جدید، طرحهای عمرانی مصوب سفر همچنان با سرعت در حال اجراست و با تخصیص معوقات این امور به ویژه در بخش زیرساختهای فرهنگی با برنامهریزی بهتری به پیش خواهد رفت
استاندار چهارمحال و بختیاری همچنین در خصوص کارکرد و برنامههای اجرایی شورای فرهنگ عمومی استان افزود: کارگروههای مختلف این شورا در جلسات مستمر، پیگیری طرحها و برنامهها را انجام میدهند که در این راستا کارگروه خانواده و جوانی جمعیت توانسته است با اقدامات مناسب، چهارمحال و بختیاری را در ردیف هشت استان اول کشور قرار دهد که بدون شک نباید به این حد نیز قانع بود و باید تلاشها را افزایش داد.
نایبرئیس شورای فرهنگ عمومی استان اظهار داشت: در بحث حجاب و عفاف نیز شرایط استان خوب است اما با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری، برنامههای اقناعی و نظارتی با رویکرد پیشگیری و تولید و تبلیغ پوشاک مناسب بانوان به شکلهای مختلف و با همکاری فرهیختگان در مدارس، دانشگاهها و حوزههای علمیه در حال اجراست.
حیدری توجه به مساجد را از مهمترین رویکردهای فرهنگی در شورا دانست و گفت: پویایی مساجد به عنوان اصلیترین رکن دینی جامعه میتواند برخی ناملایمات و مشکلات موجود در جامعه را کاهش داده و از بین ببرد و نکته مهم در این زمینه آن است که اگر بازگشت به مساجد به شکلی قوی روی دهد بدون شک، تحول فرهنگی خوبی در تمامی ارکان جامعه شکل خواهد گرفت.
وی با اشاره به نرخ بالای بیکاری در چهارمحال و بختیاری، رویکرد تحولآفرینی در فرهنگ کار و تولید را از ضروریترین برنامههای شورای فرهنگ عمومی خواند و تصریح کرد: مردم این استان، مردمانی توانمند هستند اما بنیه اقتصادی در چهارمحال و بختیاری ضعیف است و باید برای رفع این مشکل از فرصت سرمایهگذاریها به خوبی استفاده کرد که تعاملات خوبی نیز در این زمینه در حال شکلگیری است.
استاندار درباره برنامههای اجرایی حوزه ترویج زیست عفیفانه و پایداری خانواده نیز گفت: جشنهای مختلف با این رویکرد و با شعار «پای خانواده ایستادهایم» در چهارمحال و بختیاری اجرا شده است و این شعار میتواند حرفهای بسیاری برای گفتن در برابر فرهنگ تهاجمی غرب داشته باشد و به تقویت بنیان خانواده کمک کند.
حیدری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تقویت فرهنگ ایثار و شهادت که برگرفته از فرهنگ غنی عاشورایی است هم در استان به خوبی دنبال میشود، افزود: برپایی جشنوارههایی چون جشنواره ملی اقوام ایران زمین در فارسان و جشنواره موسیقی زاگرس نشینان در بروجن، نمونهای از برنامههای انجام شده با هدف تقویت روحیه و نشاط اجتماعی در استان است که بر مبنای زنده نگهداشتن فرهنگها و سنتهای مردمی و بدون ناهنجاری و انحراف و به خوبی به اجرا درآمد.
وی برپایی جشن بزرگ عید غدیر را هم نقطه عطفی در تاریخ استان بیان کرد و یادآور شد: اشاعه سبک زندگی اسلامی ایرانی، بسط و ترویج فرهنگ دینی و قرآنی، گسترش فرهنگ مطالعه و مصرف بهینه فرهنگی و تقویت انسجام اجتماعی و سرمایه ملی نیز از محورهایی است که شورای فرهنگ عمومی چهارمحال و بختیاری در مورد آنها توجه خاصی دارد
نایبرئیس شورای فرهنگ عمومی استان در پایان، انتخاب 20 بهمن سالروز بیعت تاریخی بختیاریها با امام خمینی (ره) در دوران نخستوزیری شاپور بختیار را به عنوان روز چهارمحال و بختیاری ستودنی دانست و تصریح کرد: نامگذاری روزی در تقویم ملی به نام این استان پس از 17 سال در دولت سیزدهم و با پیگیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی محقق شد و برگ دیگری از حماسه مردم این استان را ماندگار کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز پنجشنبه، 22 تیرماه 1402 بهمنظور دیدار با مسئولان استانی و حضور در نشست شورای فرهنگ عمومی و آیین پایانی دوازدهمین جشنواره موسیقی مناطق زاگرس نشین به این استان سفر کرد.